måndag 22 februari 2010

Glutenfria Bonnakringlor

Igår bakade jag och Sixten kringlor. Smålänska Bonnakringlor tänkte vi lyxa till det med. Men vilken besvikelse! Inget fel på smaken alls eller degen heller som var mkt enkel att handskas med.
MEN de blev så spröda, så spröda ochg dessutom fastnade hela i hela munnen när man tuggade den :(
Fy... jag var så sur o lessen för är det nåt jag saknar är det goda kringlor.
Var på vippen att kasta ut samtliga klara bakverk till fåglarna...
Är det någon som förstår varför det blev så? Hör gärna av er!

Vill ni testa (och ändra) receptet kommer det här:

Glutenfria Bonnakringlor från Småland
30 – 40 st

2 dl grädde (gärna sur)
2 dl socker
2 dl mjölk
1 msk Fiberhusk
1 ägg
200 gr smör
1 msk hjorthornssalt
Ca 11 dl vetemjöl

Blanda grädde, socker, mjölk med Fiberhusk. Låt svälla 10 minuter. Rör i ett ägg och rumsvarmt smör. Tillsätt mix blandat med hjorthornssaltet till en lagom fast deg som släpper bunkens kanter.
Forma till kringlor och grädda i 250 ugnsvärme i ca 10 minuter.

Inga kommentarer: