måndag 1 februari 2010

Glutenfria vaniljbullar

MUMS! Det doftar underbart av nybakt här hemma ikväll. Idag stod det glutenfria vaniljbullar på schemat.

200 gr smör
5 dl mjölk
50 gr jäst (blå)
1 msk fiberhusk
1 1/2 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
ca 14 dl mix (jag använde Lailas blå pkt)

Fyllning:
100 gr smör
Socker
3 tsk vaniljsocker

Smält mjölken. Lös jästen i 1 dl av mjölken. Häll i 4 dl mjölk i det smälta smöret. Häll det över mjölk- och jästblandningen. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla 10 minuter.
Rör i socker och vaniljsocker. Häll därefter i mixen. Arbeta på hög effekt i maskin 7-10 minuter.
Jäs 1 timme.
Kavla ut till två rektangulära plattor. Bred mjukt smör över. Strö socker och vaniljsocker över.
Rör ihop på längden och skär till bullar. Jäs ytterligare 20 minuter.
Sätt på ugnen 250 grader.
Pensla bullarna med ägg och grädda sedan i 12 minuter (varmluft).

2 kommentarer:

Sofie sa...

Hej,

Kikar in här för att få lite glutenfri inspiration. Brukar baka bröd åt den glutenintoleranta sambon då och då.
Ska nog testa ditt recept på semlor nu till helgen. Låter gott.

// Sofie

Cissi sa...

Hej Sofie och välkommen!

Vad kul och hoppas att du hittar något gott :)

Semlorna eller de släta bullarna är jag jättenöjd med. Toppen att ha i frysen och ta fram när man är sugen på nåt gott eller som sagt att göra sig en riktigt god semla. Mums!

Ha en fin kväll!