tisdag 26 januari 2010

Glutenfria semlor

Jajamensan idag har jag och min lilla hjälpreda Sixten bakat släta bullar, som sedan ska användas till bland annat semlor.
Resultatet blev helt fantastiskt! De var så goda, så goda!!! Och receptet...

ca 8-9 bullar

25 g jäst
1 msk fiberhusk
2 ½ dl mjölk
75 g smör rumstempererat
1 dl strösocker
1 tsk kardemumma
½ tsk bakpulver
1 krm salt
1 ägg
8-9 dl fin glutenfri mjölblandning (använde Lailas blå paket)

Pensling:
Ägg

Rör ut jästen i mjölken, obs aka vara kall.
Häll ner Fiberhusk och socker. Låt svälla i 10 minuter.
Blanda i det rumstempererade smöret. Låt maskinen gå och fortsätt blanda i kardemumma, bakpulver, salt och i stort sett all mix. Spara ca 1,5 dl om det behövs till utbakningen.
Knäck även ner ägget.
Låt sedan maskinen arbeta ungefär 10 minuter.
Jäs 1 timme.
Häll ut degen på mixat bakbord. Rör försiktigt så inte luften försvinner ur degen. Forma sedan till runda bullar.
Jäs ytterligare 20 minuter.
Grädda 10 minuter i 225 grader.

Ät och njut!!!

TACK Petra för dina värdefulla baktips!

Inga kommentarer: