måndag 18 januari 2010

Glutenfria frallor 2

Hittade dessa goda bullar här inne Glutenfritt

Jättegoda kan jag bara säga. Enda minuset var nog att jag fick i lite för mycket mix i. Nästa gång ska jag vara mer uppmärksam och kanske t o m klicka ut dem istället för att kämpa med att göra fina bullar. Men de var ändå goda :)

50 gram jäst
5 dl vatten
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk malen brödkydda
½ dl olja
1 dl bovetemjöl
1 dl krossat bovete
1,3 liter glutenfri mjölblandning

Smula ned jästen i bunken.
Tillsätt fiberhusk.
Tillsätt fingervarmt vatten, salt och brödkrydda.
Rör om till jästen löser sig.
Låt blandningen stå i ca 10 minuter.
Tillsätt olja, bovete och mjölblandning.
Arbeta degen ca 5 minuter i maskin.
Låt degen jäsa ca 30 minuter i bunken.
Knåda degen smidig och dela i tio lika delar.
Forma till avlånga bullar.
Låt jäsa 30 minuter på plåt.
Gör dekorationssnitt i degen med vass kniv.
Grädda mitt i ungen i 225 grader under 10 minuter.

Inga kommentarer: