måndag 18 januari 2010

Grötbullar

Härom dagen bakade jag och Sixten grötbullar. Jag kan ju tyvärr inte äta dem men de doftade fantastiskt och degen var mycket enkel att arbeta med. Martin och Sixten gav dem gott betyg.

3 dl havregryn
5 dl vatten
1 tsk salt
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl sirap
Vetemjöl

Koka havregryn, vatten och salt till gröt. Tag kastrullen av plattan och rör ner smöret så att det smälter. Tillsätt mjölk och sirap, låt svalna tills fingervarmt. Smula i jästen och blanda väl. Arbeta in mjöl till en lagom, ej för fast, deg. Låt jäsa 45 minuter. Forma runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper - jäs till dubbel storlek. Grädda i 225 grader ca 10 minuter.

MUMS!

Inga kommentarer: