4 port:
4 st kycklingfiléer
Marinad:
3/4 dl teriyakisås
2 tsk curry
1 msk chilisås
1 msk matlagningsyoughurt
Panering:
5 dl krossad cornflakes
3/4 sl sesamfrö
1 dl riven parmesan
Rotsaker:
Potatis
Pasternacka
Morot
Sås:
3 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
Dela kycklingfiléerna i 4-6 bitar. Blanda ihop marinaden. Häll på den på kycklingen i en påse. Låt marinera några timmar. Blanda i hop yoghurten med vitlök och låt den stå och dra.
Krossa cornflakesen. Blanda den med sesamfrön och osten.
Panera kycklingbitarna. Lägg dem på en plåt på bakplåtspapper. Tillaga i 200 grader i 20-30 min. Håll koll så inte paneringen bränns.
Dela rotsakerna i bitar, lägg på långpanna, ringla över olja och salt. Tillaga i 200 grader i 30-40 min. (Har man en varmluftsugn kan man ställa in båda plåtarna samtidigt!!)
Servera kycklingen och rotsakerna med vitlöksyoghurten och nån god sallad. Gärna ett gott vin till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar