onsdag 31 december 2008

Nyårsfest 2008

Nyårsdagen får bli vår Nyårsafton år 2008, eftersom M jobbar ikväll. Därför ska vi ta det lugnt idag och fira med Tacos :) innan M sticker iväg. Däremot imorgon blir det lyxigare.

Tanja tipsade om ett recept som hon fått av Petra, som hon skulle bjuda sina nära och kära på ikväll. Tror minsann jag ska prova det på M imorgon oxå.

Receptet var enligt följande, Filodeg fylld med bitar av stark ost t ex Västerbotten. Som sedan ska in i ugnen för färg samt så osten smälter.
Detta serveras sedan på ruccola, pinjenötter samt ev en skvätt honung.

Det lät supergott, tycker jag. Tack Tanja!!!
(Filodegen är inte glutenfri men jag tar en chansning och äter lite. Sista synden innan hårdare tag igen).

Till huvudrätt blir det Rosmarinfilé. En gammal goding från Arla.se som är SÅ god!

Rosmarinfilé
4 port

Bild ww.arla.se
4 tjocka skivor oxfilé, ca 600 g
smörsalt och svartpeppar

Örtsmör:
2 msk smör
1 tsk rosmarin
2 msk riven parmesan

Sås:
2 dl crème fraiche
1/2 dl vatten
2 msk konc. kalvfond
1-2 msk marsalavin eller portvin (har inget av det hemma så det får jag hoppa)
1 tsk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk rosmarin

Rucolapasta:
400 g pasta, gärna färsk
1 vitlöksklyfta
2 krukor rucolasallad
2-3 msk smör
1 ask körsbärstomater, ca 250 g
1/2 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar

Bryn köttet i smör i en stekpanna hastigt på hög värme. Salta och peppra. Lägg dem på ett ugnsäkert fat. Blanda smör, rosmarin och ost.

Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt det koka ihop i några minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Bred örtsmöret på köttskivorna. Gratinera köttet i mitten av ugnen i 10 min.
Servera med såsen, sallad och pasta.

Rucolapasta: Koka pastan. Skala och finhacka löken. Grovhacka rucolasalladen. Fräs vitlöken i smöret i en stekpanna. Rör i tomater och sallad. Smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar. Blanda med den nykokta pastan.

Till dessert, om vi orkar någon, blir det troligtvis plain and simple, glass. Kanske med en god sås till?!

Gott Nytt Mat-År!!!
Hoppas alla blir riktigt mätta och belåtna ikväll :)

Inga kommentarer: