Två varianter av glutenfri pajdeg till matpajer. En av dem ska jag göra imorgon. Får se vilken det blir. Återkommer med resultat.
Med potatis
3 dl glutenfri mjölmix
2 kokta potatisar (mjölig sort)
50 g smör
1 dl naturell yoghurt (eftersom jag glömde köpa kesella)
1 tsk salt
Resultat. Det blev denna degen som gjordes ikväll. Och den blev mycket god. Enkel att hantera samt god smak. Knapriga kanter. Enda negataiva var kanske att den var ngt seg, tror det blir bättre om jag byter ut yoghurten mot kesella nästa gång.
Så här gjorde jag.
Hacka ihop smör, mix och kesella. Pressa ner den kokta kalla potatisen. Förgrädda i tio minuter 225 grader.
Alt. med olivolja1 dl olivolja
3 1/2 dl mix
1 msk fiberhusk
1 krm salt
2-3 msk vatten
Blanda snabbt ihop till en deg. Förgrädda i tio minuter, 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar