onsdag 7 januari 2009

Tokenkel köttfärsgratäng

Denna gör vi ofta då vi är hungriga och maten måste vara på bordet fort. Oftast har man alla ingredienser hemma.

800 nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 brk champinjoner
Salt & peppar
4 portioner basmatiris
1 förp grädde
5 tomater
1,5 dl riven ost
Soja

Sätt på ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Bryn färs med gul lök. Krossa i vitlöken och häll i champinjonerna när färsen är brynd. Salta och peppra.
Lägg hälften av riset i en ugnsäker form. Lägg på färsen. Lägg på resten av riset. Skiva tomater och lägg på riset. Häll över grädde och toppa med riven ost.
In i ugnen ca 30 min. Servera med en god sallad. När man äter gratängen är soja ett måste till. Och det tar var och en så mycket som man vill av.
Detta är en rätt som går hem även hos Sixten.

Inga kommentarer: