söndag 25 januari 2009

Ugnstekt kyckling med potatis och gräddsås

Å balabacon vilken god middag vi åt ikväll och hur enkelt som helst var det dessutom. Kanske har andra förstått att kyckling i ugn är enkelt och jättegott. Tyvärr gjorde jag det först idag...

1 kyckling
Mkt smält smör
Soja
Allkrydda och svartpeppar

Pensla kycklingnen med smält smör och soja. Krydda. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 1,5 timme. Ös ett par gånger med smält smör.

Sås
ca 1 dl silad sky
1 frp mellangrädde
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk kycklingfond

Koka ihop.

Servera med kokt potatis, kokta morötter samt en sallad.

Mums!

2 kommentarer:

Tanja sa...

Ännu enklare kan du göra det genom att klyfta potatis och lök som du låter steka med kycklingen.Enbart grillkrydda brukar jag ha (inget smör och sånt, det blir fett från kycklingen, sen sköter sig maten själv i ugnen. Mycket gott tex med en kall sås med creme fraiche och bara lite chilisås (heinz) i. Gott-gott-i-gott-gott

Cissi sa...

Smör är gott oxå!