onsdag 11 februari 2009

Glutenfria tekakor med riven morot

Tänkte baka dessa Tekakor på fredag. Det är ett recept med vete- och kli i från början men ska testa att göra om dem och använda mix samt bovekross istället.




ca 10 kakor
3-4 finrivna morötter
12-13 dl mix
2 dl bovetekross
50 gr rumsvarmt smör
2 tsk salt
1 msk honung
50 gr jäst
5 dl havremjölk
2 msk fiberhusk
Mix till utbakning

Rör ut jästen i den fingervarma havremjölken. Tillsätt fiberhusk och låt svälla tio minuter. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta minst tio minuter i assisten. Beroende på hur saftiga morötterna är kan ev mer mix behöva tillsättas. Jäs ca 30 minuter under bakduk.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela i tio delar och forma till platta bröd.
Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Jäs ytterligare 20-30 minuter. Strö lite mix på bullarna. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.

Gott till frullen på lördag :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Har bakat Ditt Glutenfria surdegsbröd några ggr. och blir lycklig, det blir så bra. har bakat en hel del andra bröd men man fastnar lätt i samma recept. Mina två "glutt" tjejer är så nöjda att vi hittat din blogg.
Hej från Lena

Cissi sa...

Hej Lena! VAD roligt att även du tycker om det! Jag håller med om att man gärna bakar samma hela tiden för det är ju inte helt enkelt det här med GF. Ett annat superrecept är Havrefrallorna. Det vill jag gärna tipsa om oxå för ett mycket, mycket gott bröd :)

Kram Cissi